Stichting Dekenaal Weerter Missie Thuisfront

Aan: De Weldoeners rond het Dekenaal Missie Thuisfront - Weert

 

Beste Weldoeners,

 

Pasen 16 April 2017 Ik wens u allen Zalig Pasen - het is een bron van nieuw en gelukkig leven Moge de Verrezen Heer u en uw gezinnen zegenen met gezondheid en geluk.

 

Ik dank u heel hartelijk voor uw steun en hulp aan de missionarissen en aan deze missionaris die nu al weer 25 jaar werkzaam is in Cambodia na 35 jaar in Thailand (1956 - 2017)

 

Ik ben God en alle weldoeners danklaar dat we veel jeugd zonder toekomst mochten helpen door een vakopleiding aan een betere toekomst. Ook zij kennen nu Jezus, de Heer, vooral door de grote feesten van Kerstmis en Pasen. Zij helpen nu het land Cambodia eens geteisterd door een verschrikkelijke burgeroorlog ( 1970 - 1989 ) verder te ontwikkelen en stichten mooie gezinnen .

 

Dit jaar werk ik in Poipet - Cambodia meer voor kinderen. Deze stad ligt aan de Thaise grens en heeft veel gezinnen aangetrokken die elders geen kans hadden. Met mijn medewerkers gaan we naar de sloppenwijken waar de gezinnen in krotten wonen op illegaal land , De ouders zijn vaak  ongeletterd en hebben nooit een school bezocht vanwege de burgeroorlog onder het Khmer Rouge Regime , vaak zijn ze getraumatiseerd - ook veel alcoholisme - je moet de ouders echt overtuigen om hun kinderen naar school te sturen om hen een betere toekomst te geven in deze moderne tijd .

 

Eindelijk zeggen de ouders dan dat het naar de school van de paters mag. De kinderen zijn soms al 9 10 - 11 jaar of ouder voordat ik hen op school krijg. Je moet ook de kinderen begeleiden op school en dat ze op school blijven want de kinderen kunnen ook wat werk verrichten en verdienen. De families zelf kunnen niets bijdragen.

 

Nogmaals, geachte weldoeners, ik dank u van harte voor uw steun en hulp aan ons missionarissen en ik wens u een Zalig Pasen met Gods beste zegen.

 

Heel hartelijke groeten

Pater Johan Visser

De meest recent aangepaste pagina's zijn:


Nieuws

  • 22 februari 2024
    ONTMOETINGSMIDDAG 2024
    Het Dekenaal Weerter Missie Thuisfront houdt op zaterdagmiddag, 16 maart2024 om 13:30 uur, in het MFA Kimpe Veld, St. Barbaraplein 2 teTungelroy (gem. Weert) een ontmoetingsmiddag. Ontvangst vanaf 13:00 uur. Er .....
  • 23 december 2023
    Nieuwsbrief DECEMBER 2023
    StichtingDekenaal Weerter Missie ThuisfrontHet jaar 2023We worden ook dit jaar via de media zeer regelmatig geconfronteerd met veel problemen.De oorlog in Oekraïne is geografisch gezien niet ver weg, heeft inmiddels .....
  • 25 december 2022
    Nieuwsbrief december 2022
    Stichting Dekenaal Weerter Missie ThuisfrontNadat bijna twee jaren het coronavirus COVID-19 grote invloed heeft gehad op ons dagelijks leven is in de loop van 2022 de normale situatie enigszins teruggekeerd. Veel mensen leven .....
  • 20 maart 2022
    Vastenactie 2022
    VASTENACTIE 2022 Dekenaat WeertParochies: Sint MartinusHeilige Oda (Boshoven)Heilige Hieronymus en Antonius (Laar)Even minderen voor een ander!UW BIJDRAGE KUNT U OVERMAKEN OP BANKREKENING NL 44 RABO 0156 9252 81 TEN NAME VAN MISSIE .....