Stichting Dekenaal Weerter Missie Thuisfront

 

De Stichting Dekenaal Weerter Missie Thuisfront adopteerd financieel kinderen uit Cambodja

Vanaf 1 mei 2008 heeft de Stichting Dekenaal Weerter Missie Thuisfront een tweetal kinderen uit Cambodja financieel geadopteerd. Het Missiebureau Roermond heeft een adoptieprogramma om kinderen in enkele missielanden te helpen zodat zij een betere toekomst tegemoet kunnen zien. Via het Don Bosco Kinderfonds en de bemiddeling door Pater Johan Visser ondersteund onze stichting de twee door het Missiebureau toegewezen kinderen, Bou Ret van 6 jaar en Choa Rineth van 7 jaar. Deze financiële ondersteuning, € 20,00 per maand per kind, wordt volledig gebruikt voor opvoeding en onderwijs van deze kinderen. De kinderen worden ondersteund totdat ze uit het adoptie programma zijn uitgeschreven. In de meeste gevallen is dat het moment waarop ze op eigen benen kunnen staan (ca. 12 jaar). Soms echter blijft de ondersteuning doorgaan als het kind het voortgezet onderwijs gaat volgen, het kind blijft dus nog in het adoptieprogramma.

Meer informatie? Klik op de volgende link: http://www.missieburo.nl/activiteiten/kinderadoptie-programma

Hieronder een korte beschrijving van de kinderen de stichting heeft geadopteerd.
In verband met de privacy worden er geen foto’s van de adoptiekinderen geplaatst.

Algemene Gegevens ADK/CAMB/S6988
Door het Missie Thuisfront geadopteerd op 1 mei 2008:

Choa Rineth is geboren op 1 november 2000, de jongste kind van vier. Zij woont in Orn Long Kro Peu, aan de voet van het Boko gebergte, ongeveer 85 kilometer van de stad Shihanouk Ville. Het gezin is arm en moet hard werken om rond te komen. Choa Rineth kan niet naar school omdat er geen geld is. De ouders hebben het Don Bosco Kinderfonds om hulp gevraagd.  

Omdat de familie naar een andere stad is verhuisd is zij uitgeschreven uit het adoptie programma met ingang van 5 augustus 2014.
Bemiddeling door Pater John Visser sdb, Don Bosco Kinderfonds

Algemene Gegevens ADK/CAMB/S6985
Door het Missie Thuisfront geadopteerd op 1 mei 2008:

Bou Ret, geboren 3 april 2001, is het jongste kind van vier. Zij woont in Om Long Kro Peu, aan de voet van het Boko gebergte, ongeveer 85 kilometer van de stand Shihanouk Ville. Het gezin is arm en moet hard werken om rond te komen. Bou Ret kan niet naar school omdat er geen geld is.
De ouders hebben het Don Bosco Kinderfonds om hulp gevraagd.
Zij heeft inmiddels werk in een klerenfabriek en kan op haar eigen benen staan. Zij is uit het adoptieprogramma uitgeschreven met ingang van 1 mei 2015.
Bemiddeling door Pater John Visser sdb, Don Bosco Kinderfonds

Algemene Gegevens ADK/CAMB/H0903:
Door het Missie Thuisfront geadopteerd op 5 augustus 2014:

Sean Makara is geboren op 1 juli, 2008 in de provincie Kandal te Cambodja. Hij neemt de plaats in van Choa Rineth. Hij zit in de eerste klas van de basisschool en hij heeft nog een broer van 9 jaar. Zijn ouders zijn allebei overleden en hij en zijn broer wonen in een hutje gemaakt van bamboe en bladeren bij hun grootmoeder. Ze leven ver onder de armoedegrens; de oma werkt zeer hard op het land om de familie te kunnen onderhouden. Voor een betere toekomst voor Sean wil oma dat hij naar school blijft gaan, maar dit kan ze niet bekostigen. Door de financiële ondersteuning van het Missie Thuisfront is Sean een kans gegeven om een beter leven tegemoet te zien.
Bemiddeling door Pater John Visser sdb, Don Bosco Kinderfonds.

 

Algemene Gegevens ADK/CAMB/8230:
Door het Missie Thuisfront geadopteerd op 1 mei 2015: 

Sok Khei Srey Nea is geboren op 3 december 2007 in de provincie Prey Veng te Cambodja, en neemt de plaats in van Bou Ret. Zij zit in de tweede klas van de basisschool. Zij heeft nog één zusje van 5 jaar. Haar ouders zijn allebei 34 jaar oud en werken op het land. Zij werken erg hard en verdienen erg weinig. Ze leven ver beneden de armoedegrens net zoals de meeste arme mensen in Cambodja. Ondanks de financiële situatie willen ze dat Sok Khei Srey Nea een schoolopleiding volgt, zodat ze een betere toekomst heeft later.
Bemiddeling door Pater John Visser sdb, Don Bosco Kinderfonds