Stichting Dekenaal Weerter Missie Thuisfront

Stichting
Dekenaal Weerter Missie Thuisfront

Weert,mei 2018
 
Betreft: nieuwsbrief
 
 
Zondag 3 juni 2018 Gouden Priesterfeest Weerter Missionaris pater Jo Kuppens
Het is dit jaar 50 jaar geleden dat pater Jo Kuppens tot priester werd gewijd. Deze Weerter Missionaris is lid van de zogenaamde Orde van Witte Paters ook wel ‘Missionarissen van Afrika’ genoemd. De jubilaris is het grootste gedeelte van zijn leven als priester-missionaris werkzaam geweest en nog steeds actief in Malawi.
 
Pater Jo Kuppens viert zijn 50-jarig priesterfeest in Weert op zondag 3 juni 2018 om 10.00 uur in de dekenale stadskerk van Sint Martinus.Hij zal samen met deken Hans Franken voor gaan in de Heilige Mis die in Afrikaanse sfeer opgeluisterd zal worden door het Saint Charles Luwanga English African Choir. U bent van harte welkom deze viering bij te wonen.
 
Malawi is nog altijd één van de armste landen ter wereld. Als missionaris heeft pater Jo Kuppens altijd aandacht gehad voor de sociale leer van de kerk en zich ingezet voor de bestrijding van armoede. In 2002 is door hem het Centre for Social Concernopgericht  (Centrum voor Sociale Bewogenheid). De principes van deze sociale leer zijn onder meer; een speciale keuze maken voor de armen; prioriteit voor het algemeen belang; participatie door en respect voor de betrokkenen.
 
Pater Jo Kuppens wil in het kader van zijn priesterfeest enkele kleinschalige projecten aanbieden aan ‘zijn’ Centre for Social Concern: een woonhuis dat verhuurd kan worden aan medewerkers, de bouw van twee practicumlokalen (biologie en scheikunde) die verhuurd kunnen worden aan omliggende middelbare scholen, de bouw van een groot magazijn voor opslag van lokale goederen en het opzetten van een fonds voor jongeren om hen te helpen met verdere opleidingen (o.a. verpleegkunde, ICT, toerisme en techniek).
 
Na de jubileumviering is er bij het uitgaan van de kerk gelegenheid pater Jo Kuppens te feliciteren. Het feestcomité zal met een receptieboek aanwezig zijn en er zal een melkbus staan om een eventuele bijdrage aan het werk van de jubilaris achter te laten. Ook is het mogelijk een bijdrage over te maken op IBAN: NL24 ABNA 0524 5475 13 op naam van Witte Paters te Dongen onder vermelding van ‘project Pater Jo Kuppens Malawi’.
 
 
Nieuwe Privacy Wetgeving AVG
Ook de stichting Dekenaal Weerter Missie Thuisfront dient te voldoen aan de nieuwe wetgeving op het gebied van de privacy. Achter de schermen wordt hier druk aan gewerkt. Binnenkort zal een Privacy Verklaring op onze website worden geplaatst. Mocht u het niet op prijs stellen berichten van ons te ontvangen dan kunt u ons dit uiteraard laten weten. We zullen uw gegevens dan uit ons adressenbestand verwijderen.
 
 
Website Dekenaal Weerter Missie Thuisfront: www.missiethuisfront.org
Door een enthousiaste en deskundige vrijwilliger wordt onze website onderhouden. Neem eens een kijkje !

De meest recent aangepaste pagina's zijn:


Nieuws

 • 20 december 2020
  Nieuwsbrief December 2020
  Stichting Dekenaal Weerter Missie ThuisfrontCoronavirus COVID-19 en kerstmis 2020Coronavirus COVID-19 heeft grote invloed op onze samenleving. Veel mensen hebben dierbaren verloren of hebben met zware gevolgen voor de gezondheid te .....
 • 16 december 2020
  In Memoriam Frits Kirkels
  Stichting Dekenaal Weerter Missie Thuisfront Frits Kirkels was van 1988 tot 2014 bestuurslid van onze stichting Dekenaal Weerter Missie Thuisfront. Hij is 20 januari 1942 geboren op Hushoven en op 8 .....
 • 12 december 2020
  Mensenrechten Award
  Mensenrechten Award Weimar voor pater Jo Kuppens Bronnen: Weert de GeksteDe Limburger10 december 2020De gemeenteraad van de Duitse stad Weimar heeft op woensdag 10 december, op de ‘Internationale Dag van de Rechten van .....
 • 31 oktober 2020
  BIOGRAFIE PATER JOHAN VISSER
  In 1956 vertrok pater Johan Visser uit Weert naar zijn missie. Als Salesiaan van Don Bosco is het verzorgen van onderwijs voor kansarme jongeren een zeer belangrijk onderdeel van zijn .....