Stichting Dekenaal Weerter Missie Thuisfront

De Vastenactie 2020

 

Voor de VA 2020 worden een viertal projecten ondersteund:

 

Project 20.01: Piela, Burkino Faso aangedragen door Zuster Elisa Mertens

Om aan een plattelandsbevolking, met een laag financieel inkomen, een kwaliteitsvolle gezondheidszorg bieden. Hiervoor is een start gemaakt om volgens de geldende normen in Burkina Faso een gezondheids- en sociaal promotiecentrum (CSPS) te bouwen.

In 2018 is al gerealiseerd:

·      Het waterreservaat is in 2014 geboord

·      Het ziekencentrum op 1 juni 2015 geopend

·      De kraamafdeling: 1e geboorte april 2016

·      Het farmaceutische magazijn: april 2016

·      Afdak en 2 waterreservaten in 2017

·      SMI (moeder- en kinderservice) eind 2017

·      Keuken met verbeterde kachels plus wasruimte 2018

·      Omheining van het hele terrein 2017-2018

Het project betreft op alle gebouwen zonnepanelen leggen. Dit echter betreft een fors bedrag, een bedrag dat niet door een cluster of parochie gedragen kan worden. Voorgesteld is dan een bedrag op te brengen als bijdrage voor dit grote project.

 

Project 20.02: Het 2de deel van het project van Pater Jo Kuppens in Malawi

Deze 2de helft m.b.t. de aanvraag van het project door Pater Jo Kuppens. Het betreft de uitbreiding en verbetering van een bestaand hostel. T.a.v. de VA 2019 was afgesproken dat in verband met de orde van grote van dit project het gevraagde bedrag in tweeën wordt gedeeld en verspreid wordt over de VA 2019 en VA 2020.

 

Project 20.03: Egypte aangedragen door Zuster Montserrat

Het betreft de aanschaf van de inrichting van wasserette en keuken voor tehuizen voor gehandicapte meisjes en voor kwetsbare meisjes in Egypte.

De Blauwe Zusters hebben twee tehuizen in een zeer arme wijk van Caïro in Egypte. In het ene tehuis wonen meisjes (20 meisjes) uit zeer arme gezinnen, vaak weeskind of in de steek gelaten. In het andere huis wonen gehandicapte meisjes (16 meisjes) die intensieve verzorging nodig hebben. Er wordt nu één grote wasruimte gebouwd voor de 2 huizen maar er is nog geen geld voor een goede wasmachine en goede kasten. Ook is een groter kookfornuis nodig om voor zo een grote groep goede maaltijden te bereiden.

Alles wordt gekocht bij lokale kleine ondernemers en ook met hulp van vrijwilligers uitgevoerd.

 

Project 20.04: Philipijnen aangedragen door Zuster Montserrat

Dit project betreft de verzorging van maaltijden voor kwetsbare kinderen en jongeren en de families in Caloocan, Lipa City en Pasig City op de Filipijnen.

De meest kwetsbare kinderen en families zijn mede afhankelijk van de maaltijden (ontbijt, lunch en avondeten (de warme maaltijd)) die door de Dienaressen van de Heer worden bereid.

De maaltijden worden op drie verschillende locaties bereid. In Pasig City (school) zijn 120 schoolkinderen. In het missiehuis in Caloocan zijn 41 meisjes en komen veel arme families langs om eten te vragen. Het pastorale voedingsprogramma wordt door 50-80 kinderen bezocht. Per locatie wordt bekeken wie in staat is om te helpen met de werkzaamheden. Op iedere locatie zijn altijd vrijwilligers aanwezig die hulpverlenen. Ook zijn er vele mensen die bereid zijn om een bijdrage in natura te doen, waarmee de maaltijden kunnen worden bereid. Er heerst een grote onderlinge gemeenschapszin.

De meest recent aangepaste pagina's zijn:


Nieuws

 • 22 februari 2024
  ONTMOETINGSMIDDAG 2024
  Het Dekenaal Weerter Missie Thuisfront houdt op zaterdagmiddag, 16 maart2024 om 13:30 uur, in het MFA Kimpe Veld, St. Barbaraplein 2 teTungelroy (gem. Weert) een ontmoetingsmiddag. Ontvangst vanaf 13:00 uur. Er .....
 • 23 december 2023
  Nieuwsbrief DECEMBER 2023
  StichtingDekenaal Weerter Missie ThuisfrontHet jaar 2023We worden ook dit jaar via de media zeer regelmatig geconfronteerd met veel problemen.De oorlog in Oekraïne is geografisch gezien niet ver weg, heeft inmiddels .....
 • 25 december 2022
  Nieuwsbrief december 2022
  Stichting Dekenaal Weerter Missie ThuisfrontNadat bijna twee jaren het coronavirus COVID-19 grote invloed heeft gehad op ons dagelijks leven is in de loop van 2022 de normale situatie enigszins teruggekeerd. Veel mensen leven .....
 • 20 maart 2022
  Vastenactie 2022
  VASTENACTIE 2022 Dekenaat WeertParochies: Sint MartinusHeilige Oda (Boshoven)Heilige Hieronymus en Antonius (Laar)Even minderen voor een ander!UW BIJDRAGE KUNT U OVERMAKEN OP BANKREKENING NL 44 RABO 0156 9252 81 TEN NAME VAN MISSIE .....